обяви, че удължава с една седмица проучвателната си мисия за

...
 обяви, че удължава с една седмица проучвателната си мисия за
Коментари Харесай

Официално: Турция удължи мисията в Източното Средиземноморие

 обяви, че удължава с една седмица проучвателната си задача за газ в Източното Средиземноморие. Това деяние на страната провокира напрежение с Гърция, съобщи „ Асошиейтед прес “, представена от БТВ.
Проучвателният транспортен съд " Оруч Реис ", съпроводен от два поддържащи кораба, ще работи в регион южно от гръцкия остров Родос до 4 ноември. В предходно известие се споделяше, че корабите работят в региона до 27 октомври.
 Стефан Стоянов: Не можем да бъдем балансьор в връзките сред Гърция и Турция Стефан Стоянов: Не можем да бъдем балансьор в връзките сред Гърция и Турция
Под въпрос е дали България има капацитет да бъде балансьор в връзките сред Турция и Гърция, само че още по-голям въпрос стои дали ние ще...
Анкара изпрати в региона " Оруч Реис " дружно с няколко военни кораба през август и това провокира спор, който заплаши да прерасне до военна борба сред съдружниците от НАТО. Мисията провокира рецензиите на Европейския съюз. Корабът бе изтеглен за ремонт по-рано този месец, до момента в който бе търсено дипломатическо решение, само че по-късно бе ситуиран още веднъж в района с два поддържащи кораба. В миналото Турция е изпращала проучвателни задачи за петролни и газови залежи във води, за които Кипър претендира, че са негови, напомня АП.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР